» Andningsorganens anatomi

Imorgon är det dags för ett läxtest igen mest då för vår egen skull för att se så att vi lär oss och går framåt i vår utveckling till att bli undersköterskor och för att se om vi förstår vad vi gått igenom och så. Detta är det vi har ett litet test på imorgon. Det står lite på latin men det är för att jag ska lära mig orden sen, då de används mer inom sjukvården än de svenska gör. 

Såhär passerar luften till lungorna;


Nasus - cavum nasi - nasofarynx - orofarynx - hypofarynx - larynx (består av sköldbrosk, ringbrosk, kannbrosk och mellan sköld - och kannbrosket sitter våra stämband) - epiclottis - trachea - bronker - hilus (som består av 1 artär, 2 vener, lymfkärl och nerver) - pulm - bronkioler - alveoler.

Runt våra lungor sitter två hinnor, detta kallas för en lungsäck. Den hjälper till att hålla lungan utspänd, och den ena hinnan sitter tätt, tätt inpå lungan och den andra sitter lite utanför och mellan hinnorna finns en vätska för friktionens skull eftersom lungan inte är helt fast. Går det hål på lungsäcken så kollapsar lungan. 

Lungan är även indelad i olika lober. Beroende på om det är höger eller vänster så är den indelad i olika många lober, så om lungan blir cancersjuk eller liknande så kan man ta bort en lob och ändå ha en fungerande lunga fast med mindre kapacitet då.

» Fina, fina!

Jag har gråtit en skvätt, glädjetårar.

Jag kan helt ärligt, från djupet av mitt hjärta säga att jag inte sett något finare i hela mitt liv. Elin och Emils Lea är det vackraste jag har sett.


» Fredagsshopping.

Det blev lite shopping i Norrköping igår måste jag säga, hittade massor grejer som jag tycker om. Jag måste fyndat endel för jag har mer pengar kvar än jag trodde. Woo!

Jag köpte ett par jeansleggins, två stickade koftor, tre skal till mobilen och skärmskydd till. Jag köpte även två south park t-shirtar, två t-shirtar till älsklingen min, två andra snygga tishor till mig, en hatt, kammar, hårnålar, strumpor, och en bandana.

Jag tror det var allt och jag är jättenöjd med gårdagen. Den hade inte kunnat bli bättre. Jag fick spendera tid med Jesset, jag fick massor nya fina kläder, jag blev moster och jag såg Gör ni? ännu en gång. Super!


» Moster

Fick ett samtal från min mor när jag och Jessika kom hem från Norrköping. Klockan 18.47 ikväll födde min lillasyster en liten flicka på 4,6 kilo, och hon är 55 cm lång.

Världens finaste flicka!
Jag är verkligen så stolt.


» It's Friday

HÄHÄHÄ!


» Var har du din hjärna?


» Hälsa

Dagen började med att göra ett collage med tema hälsan och sedan fick vi mata varandra för att vi skulle känna på hur det är att bli matade. Ja, mycket skratt och flams blev det men det var kul!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/567340/images/2012/pic_186128662.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/567340/images/2012/pic_186128769.jpg" class="image">


» Stjärtar


» Bodymodifications


» Ohämmad cellfördelningJag har nämnt att jag vill bli onkologisjuksköterska, och det är inte alla som har koll på vad det är så jag tänkte att jag skulle ge en kort och snabb förklaring med hjälp av en mening så att ni förstår.

Onkologi är läran om tumörsjukdomar.
Alltså en cancersjuksköterska skulle man kunna säga kort och gott.

Idag har vi gått igenom mycket på medicinsk grundkurslektionen. 
Celler -> vävnader -> organ -> organsystem -> människokroppen.

Det är mycket att ta in på en gång, och jag tror man måste sätta sig ner och läsa en och annan gång till för att lära sig just detta med celldelning, alla olika cellorganeller och dess funktioner, hur specifika celler utgör sig till vävnader och så vidare. Jag tror mycket har gott in faktiskt, i allafall detta med vävnader, organ och så vidare. Det är de små organellerna som kan vara svårt och funktionerna som sagt.

Men hand i hand med detta så kommer ju sjukdomar, för det finns ju anledningar till att sjukdomar uppstår, det är ämnen i kroppen som hamnat på fel ställe och då uppstår en obalans, eller också så kan det som vid cancer uppstå ohämmad cellfördelning som gör att det uppstår en ;

  • Benign tumör - En godartad

  • Malign tumör - En elakartad

Nu får vi läsa just om detta, om varför de uppstår, vad som är skillnaden mellan dom och vad man kan göra för de olika sorterna av cancer man kan ha och så vidare. Allting har varit väldigt intressant innan man nu blev det genast lite mer intressant för jag har varit nyfiken på cancer länge, varför de uppstår och så. Det är en mycket hemsk, och tyvärr hemsk vanlig sjukdom och jag vill gärna arbeta med detta senare som det känns nu. Vi får se hur att artar sig och så får vi se var vi hamnar men intressant är det. Mycket!

» Typ som jag inom vården

Är det inte dags att sluta vara så trångsynta, är det inte dags att sluta tvinga alla att se ut som förr när det gäller anställningar på ett arbete? Jag tycker det är dags att folk öppnar upp ögonen, ser sig omkring och faktiskt inser hur samhället ser ut nu till skillnad från hur det gjorde förr.

Idag på våran Omvårdnadslektion fördes det en diskussion angånde detta med tatueringar, hur långt de får gå ner på armarna för att man ska se anständig ut och sedan få ett jobb. Jag trodde det var så att man släppt mycket på det, att det inte var jätte noga, för man märker av att de börjar tänja just på det men tydligen börjar det dras ner igen på tatuerade människor inom vården för att man nu för tiden inte döljer någonting..

Jag undrar varför, jag undrar var gränser sätts? Jag som har hela min vänsterarm fulltatuerad skulle ha svårt att få jobb som undersköterska eller sjuksköterska senare, men varför? Gör det mig till en sämre människa, med mindre empati för att jag har tatueringar på armarna vilket jag ser som en utsmyckning för att göra min kropp lite vackrare? Skulle jag vara en sämre vårdare för att jag har tatueringar? Det är ett hudlager precis som en otatuerad har fast jag har färg under som syns utåt. Någonting jag gjort för MIN skull och inte för någon annans.

Jag kan bli så upprörd vid sådana diskussioner när detta ämne kommer upp, för jag tycker som sagt att det är dags att öppna upp ögonen för både arbetsgivare, blivande kollegor, vårdtagare, ja i stort sätt alla. Var och en gör vad man vill, precis som kvinnor som män tar på sig ett halsband som de bär varje dag eller att de har en favoritblus, favoritstrumpor, favoritskor eller byxor som de använder så ofta de kan. Det är ingen skillnad, man gör det för sin egen skull, inte för någon annans och med en tatuering för inte ett visst beteende med sig som gör att man förlorar all medmänsklighet eller empati som man har i kroppen.

Jag sa rakt ut att då kan jag ju lika gärna hoppa av utbildningen om jag inte kommer få jobb sen, vad är vitsen med att plugga till någonting som ändå inte kan jobba med sen om man vill vara sig själv? Jag skulle aldrig förmå mig att ta bort mina tatueringar eller alltid dölja dom för det är en del av mig, en stor del av min personlighet. Jag tänker gå kvar, tänker studera vidare till sjuksköterska med inriktigt intensivvård eller onkologi, eller också bli ambulanssjuksköterska. Det är vad det står mellan nu, och då med mina tatueringar och jag vet att jag kommer lyckas utan problem.

» Dancing


» Vantekaninen


» Vantekaninen


» Åh, gulle dig!Glad jag blir när jag läser detta!
Jag är helt säker på att du Carina kommer bli en jätte, jättebra farmor!

Det finns inte ord för hur mycket jag trivs med min fina sambo, och det finns inte heller ord för hur mycket jag tycker om hans fina familj. Jag vet att jag valt rätt, jag vet att jag kommit rätt här i livet och ja som sagt en av mina livs största drömmar har slagit in och nu är det bara att blicka framåt. 

Jag är så lycklig! Verkligen så himla lycklig!

» Pan's LabyrinthI brist på annat förut så låg jag och kollade på IMDB för att se om det fanns några roliga filmer som man vill se kanske. Jag hittade denna film och jag tycker att den verkar jättespännande och bra men samtidigt creepy på ett sätt. Jag ska se om min fina kanske vill se den med mig någon dag snart.

» Moster snart

Min fina lillasyster som är en av mina allra bästa vänner ska inom 4 dagar få en bebis, tänk min lillasyster ska bli mamma och jag vet att hon kommer bli världens finaste mamma, och så kommer bebis även få världens finaste och goaste pappa.

Deras historia, deras berättelse som sträcker sig igenom 5 år är som en saga, en sån där filmsaga som inte händer i verkliga livet. Deras historia är så fantastiskt och det är lite av något man drömmer om själv. 

Tänk, Elin har varit så kär genom åren i Emil, ungefär 5 år tillbaka och i över 3 år har de varit ett par som verkligen varit så tighta. Den kärleken som man ser, de blickarna, de känslorna som finns däremellan är bland det finaste jag vet att se, jag blir så himla glad. I två och ett halvt år snart har de varit förlovade, för 9 månader sedan fick de reda på att de skulle bli föräldrar och i ett halvår ungefär har de varit sambos i en jätte, jättefin lägenhet. 

Jag brukar ibland sitta och tänka på dom, deras historia som de skapat ihop under åren. Det för mig så himla glad och jag vet att detta är ett sånt där par som kommer hålla, det kommer vara dom i många, många, många år till. Det skulle krävas så mycket för att det skulle ändras. 

Hur ska jag nu i veckan kunna slappna av? Hur ska jag kunna koncentrera mig? Jag kommer gå och vara spänd hela tiden, tänk att snart, ja inom 4 dagar kommer jag få ett telefonsamtal, sms eller mms om att jag blivit moster till en liten plutt som jag är säker på att den kommer vara världens gulligaste. Snart ska jag få gosa med bebis! 

I veckan när jag och Rob ska åka och handla så blir det att köpa födelsedagspresent till Elin som fyller om 3 dagar och så ska vi ju köpa någonting åt den lilla bebisen med. Åh, så spännande och vad jag kommer kunna leva på det länge. Hihi, så känslig som jag är för lyckliga, så som sorgliga grejer kommer säkert börja grina och därför hoppas vi att jag hör något när jag är hemma. Åh, jag längtar efter att få träffa den lilla!

» Lördag

Var iväg till Hugo's vid 12 för att käka lunch med Jesset, mycket trevligt och gott. Fick inte i mig allt för mycket, eftersom visst illamående kommer ifall mig nu känner jag.

Jag har hela veckan gått och tänkt på varför jag inte känt mycket till symtom alls, inget illamående och så. Det är förvisso en av de värsta känslorna jag vet men ändå man har ju hört att det lixom är en del av en graviditet. Men ja, bakslag! Jag har mått illa fram och tillbaka hela dagen så vi får se om det är nu det börjas och hur illa det blir, vilket fall som helst så är det värt det!

Annars har världens snyggaste blivande morsa bara legat i soffan och kikat på film och sovit lite eftersom jag varit så fruktansvärt trött. Nu är jag jättetrött men jag tror det blir att kika på nå mer på tv och sen sova.

 


» Ett plus

Lite såhär på kvällskvisten eller ja mitt i natten egentligen så tänkte jag bara tala ut lite eftersom jag har svårt att hålla munnen stängd.

En av mina drömmar har gått i uppfyllelse, att jag äntligen skulle få en påvisat positivt graviditetstest. Det är tidigt ännu och mycket kan hända, men det är så det är och man kan inte göra mycket åt saken. Vad jag vet och känner än så länge så är allting jättebra och jag trivs verkligen med tanken på vad som händer och sker.

Tänk.. Snart ska jag förhoppningsvis bli mamma!
Åh!

 


» Blindeye på brygget 

 


» Körs

 

 


» Äldrevården

Man hör och läser titt som tätt ibland massor kritik om äldrevården, om att de vansköts och liknande vilket jag verkligen, verkligen inte kan förstå.

Visst, det är ett arbete och precis som på alla andra arbetsplatser så är man där i syfte framförallt för att tjäna pengar och ingenting annat men hur kan man stänga av så när det är människor vi pratar om och arbetar med? Varför jobbar man med att ta hand om människor om man inte kan sköta det på en snyggt sätt?

Jag har blivit lärd att man ska behandla andra människor så som man själv vill bli behandlad och det gäller väl även här? Om inte med den sociala biten, så framförallt med den hygieniska biten. Tänk dig själv sen när du är gammal och förhindrad att göra vissa saker, inte fan skulle du vilja att folk behandlade dig så? Vi jobbar väl med våra medmänniskor och inte saker utan känslor?

Sen detta med den sociala biten då och då med, det är klart att inte alla vill komma ut och träffa folk och det förstår jag av vissa anledningar som är upp till var och en men det med att komma ut en fin dag, det uppskattar nästan alla men får de komma ut när de vill? Knappast. Men hur svårt är det, att bara gå en kort promenad med Märta eller bara köra ut Kurt i rullstolen på en grässlätt och samtala lite? Ush, vad är det för fel på folk? Jag ska göra det bästa jag kan när jag är ute på min första APU för att motverka detta. Jag har några veckor på mig att förbereda mig, sen är jag nog redo.


» Pectus Excavatum

... Eller trattbröst dom man också kan kalla det är en insjunkning i bröstkorgen, en missbildning i bröstet som bildas av att revbenen buktar inåt.

Detta har jag under många, många år varit bekant med eftersom jag själv lever med det. Jag lever med Pectus Excavatum och har gjort sedan jag föddes, och jag har haft turen att jag aldrig riktigt varit lidande av det för min grop har aldrig varit särskilt djup som andras kan vara då de faktiskt kan i vuxen ålder börja lida av andnöd, huggningar i bröstet, smärta och liknande. Som jag har lärt mig och ska försöka leva efter så ska man inte nonchalera smärta för det är ofta ett symtom på att något är fel.

Enda viset som jag varit lidande av det är mest utseendemässigt när jag var yngre. Alla frågade jämt efter gymnastiken varför man såg så konstig ut, varför man hade en så konstig grop i bröstet och hur man fick den. Jag är född med det, det är den jag är. Jag vägrade under mina yngre åldrar ha tröja som var u-ringad eller v-ringad, och detta vägrade jag tills jag började få bröst då det syns mindre och mindre vilket jag varit fruktansvärt tacksam för.

Det enda lilla problem jag har nu som egentligen inte är ett så stort problem ändå är bara när jag ska köpa mina BH:ar, eftersom gropen är där den är har detta fört med sig att mina bröst sitter tätare än andras och jag har svårt att hitta en BH som sitter bra helt och hållet på mig. Alla BH:ar som görs är anpassade efter det "normala" bröstet och därför får den sitta bra på ena bröstet och lite halvt som halvt på andra. Det finns självklart vissa som är bättre än andra och tacksam för det är jag.

Anledning att jag kom på att ta upp detta nu var för att jag ligger i soffan och kikar på "Våra pinsamma kroppar" som är en mycket intressant program. Det var en som kom in med sitt bröst som sa att det var någonting som besvärat honom så länge han kunde minnas och så fick han reda på vad det var vilket jag är lite förundrad över att han inte visste, för när jag var liten fick jag gå på regelbundna kontroller som sen avtog av någon anledning för just min Pectus Excavatum.

Jag fick även genom detta program reda på att detta bara drabbar 1 på 400 ungefär och att det är mycket vanligare bland män vilket jag förstått för jag känner 4 stycken killar som har samma missbildning. Det tros även vara genetiskt vilket jag också anat eftersom jag känner far och son som har det.


» My future

Idag har jag gått igenom min andra dag på Omvårdnadsprogrammet och jag trivs som fisken i vattnet, som handen i handsken. När jag började denna utbildning som slutar med att man är utbildad undersköterska, hade jag i tankarna att jag efter denna utbildning ska läsa vidare till sjuksköterska och sedan vidare till barnmorska. Men jag har breddat mitt tänk lite bara efter två dagar i skolan och mer sånt kommer det bli tror jag. Men ju mer man läser och efter våra APU-perioder tror jag att man kommer fram till endel och man får nog det mer klart för sig vad man vill men jag är nästan säker på att detta är en utbildning för mig, verkligen! 

Jag har några yrkesalternativ som jag finner intressanta;
  • Onkologisjuksköterska
  • Barnmorska
  • Sjuksköterska
  • Kirurg
  • Ambulanssjuksköterska
  • Sjuksköterska med inriktning på intensivvård


Ja, som om jag inte redan har en rad olika yrken jag skulle vilja jobba med redan, så fall jag så mycket än så länge inom vården. Just nu är jag mest sugen på ambulanssjuksköterska eller sjuksköterska med inrikting på intensivvård men även onkologisjuksköterska. Jag låter framtiden utvisa vad det blir av mig sen men jag är säker på att vad det än blir, så kommer jag göra det bra. Först satsar jag på undersköterska.

» Måndag, skolstart

Kl 7 imorse var jag vaken för att gå upp och göra mig iordning, käka och fixa lite innan jag skulle börja promenera till stan vilket är mitt enda alternativ egentligen. Jag har ju ingen cykel så jag kan inte cykla till skolan och inget busskort. Klart det finns smsbiljett men det resulterar i en fet mobilfaktura sen. Inte bra! 

Jag började promenera härifrån vid 8.00 och var framme ungefär 8.40 då vi började 8.50 idag så det blev perfekt. Imorgon måste jag gå tidigare dock eftersom vi börjar tidigare. Men det ska nog gå bra, jag ska nog kunna vänja mig igen med tidiga tider att gå upp. Det är inte så jobbigt när man väl är uppe och ute och går. 

Att vara i skolan känns bra fakiskt, och jag har inte varit ett dugg nervös vilket jag trodde men jag tror det är lite för att jag tillbaka i min skola där jag gick sist jag gick i skolan bortsett från Företagarskolan på komvux, på Carlsund förra året. Jag tycker inte om Platengymnasiet särskilt mycket mest pga den instängda miljön med tegelväggar överallt men det känns ändå bra att jag kan skolan utantill och vet var jag befinner mig hela tiden. Men till hösten sen så flyttar även Omvårdnad till Carlsunds Utbildningscenter. 

Vi har mest gått upp och ner i trappor idag tycker jag, mest ner till Mediateket och det har blivit långdragna raster och liknande. Med vi hade lite av en riktig lektion ändå under Omvårdnadstimmarna. Allting börjar med ett grupparbete, yay! Men det är tur då att det finns trevliga klasskamrater som inte är svåra att prata med. Det var mest bara att söka information om vissa människor och skriva ihop lite om dom hur de värderar vissa begrepp. Jag har sammanfattat det mesta, har lite kvar men det kan jag göra under nästa lektion som vi ska göra det. Sen till sist idag fick vi låna bok som vi tydligen ska läsa. Men jag tror många av dessa böcker kan vara bra som vi fick välja mellan, vem vem? Jag kanske lånar fler sen just av intresset i att det handlar om sjukdomar och så tror jag att det var självbiografier. 

Sen träffade jag Jesset en sväng, vi gick till Elgiganten och sen åkte jag hem för att käka, plugga och så gjorde jag en matlåda som jag sen kom på att jag inte hade behövt. Schemat blev ju enligt bestämmelser i klassen ihopdraget så vi slutar tidigare på tisdagar även om skoldagen bara var till 2 annars. Men det kan bli en gymdag för mig då, skönt att vara på gymmet skapligt och slippa trängas. 

Nu ska jag snart handla lite och kanske baka scones..

» Celler

Jag har under min skolgång inte varit särskilt intresserad och därav inte varit särskilt duktig på biologi, i tre år på högstadiet kampades jag med det helvetesämnet då jag fick IG på alla prov och så även omprov och för att inte få IG i mitt slutbetyg innan gymnasiet så tog jag igen ALLT den sista veckan i 9:an.

Men nu har jag valt en utbildning som innehåller endel av det som jag förr hatat att läsa om, som jag aldrig haft något som helst intresse av att lära mig. Jag har läst lite i mina papper som Tessan kom förbi med förut och jag känner verkligen hur annorlunda inställd jag är till allt. Detta blir skitbra, jag tror faktiskt att det mesta jag kommer läsa kommer fastna. Satsa på minst VG i varje kurs sen? Har funkat förr, all in bah!!

 


» Lördagskvällen

Efter att jag varit och kollat på Hockey igår så drog jag hem till Jessika, där det bjöds på god mat och trevligt sällskap. Det var Jessika, hennes föräldrar, Emelie, Mikaela och hennes föräldrar och så lilla jag. Jättetrevligt!

Tänkte visa lite bilder på hur kul vi hade och senare ett och annat videoklipp bfr från vår senaste danskväll och från igår.

 


» Lördag

Jag var iväg och tränade imorse / i förmiddags. Jag mötte upp Jessika vid 11. Vi började med att gå på bandet i rask takt i 30 minuter och sedan köra lite styrka, det blev att träna ben framför allt för min del och sedan lite axlar, armar och rygg. Vi avslutade med cykel en kort stund med det räckte. 1 timma och 30 minuter höll vi på sådär en lördagförmiddag. Känns bra!

Jag drog min hemåt för att duscha och sedan käka lite. Så nu har jag gjort det och jag har även gjort mig iordning, bäddat, diskat och så. Nu sitter jag och lyssnar på och sjunger till Volbeat på Bandit Rock! Väntar på att klockan ska bli halv 3 så att jag och min frånvarande sambo kan åka och kolla på Hockey. Vi ska se när systra mi spelar. Spännande!

Sen ikväll vet jag inte vad det blir. Får se om jag har en hemmakväll med min karl eller om jag skickar iväg honom till grannen eller nåt. Beror på hur jag är och känner. Är jag som igår kan han likagärna dra för sin egen skull, eller ja för bådas för att slippa bråk. Känslomässig berg- och dalbana säger jag bara, men man kan ju försöka ta tag i sig själv och beté sig lite med och det är vad jag får göra. Jag vet att jag kan det, jag har faktiskt gjort det förr vilket ändrat ganska mycket den person jag var till den jag är idag.

Men jag vill ju passa på att umgås med min plutt, det är klart. Vet inte när, men inom en ganska snar framtid så åker han ju upp till sälen och blir kvar där till April. Ingen kort tid det inte, men det blir bra det och ensam blir jag här hemma. Men atte, det ska nog fungera det med. Kommer ha att göra, schemat sätter igång på måndag så jag har skola varje dag och sen gym och vänner att umgås med.

» Extrema prematurer

Jag ligger just nu i soffan och har precis fått i mig lite frulle. Jag kollar på tv, på någon dokumentär som går på svt2. Det heter För tidigt födda; Vad kostar ett liv? Ja och ni hör ju vad det handlar om, om barn som föds redan i vecka 23, ungefär när man egentligen har hälften av tiden kvar av graviditeten.

Ett barn i vecka 23 är tillräckligtstort för att kunna födas och fortfarande ha chans att överleva men också tillräckligt litet så att man skulle kunna göra abort. Eller det finns bestämelser som säger att man får göra abort fram till vecka 22, om man har särskilt tillstånd pga särskilt anledning. Det är sjukt, att vissa väljer att ta bort ett sådant så pass stort barn ändå, som kanske lever.. Och vissa får barnen då utan att ens vara med på det alls och så ska bebis ligga i kuvös fram till det riktigt födelsedatumet. Det är lång tid, det är en lång tid fylld av oro för minsta lilla.

Jag hoppas verkligen sen i framtiden när jag ska få barn att det går som det ska, att allting sker utan några komplikationer alls. Jag vill ha bebis när det är normalt att föda, jag vill ha ett friskt barn och mycket mer kan man väl egentligen inte önska. 

Tänk om man får barn så pass tidigt, du själv och en partner måste besluta om hur ni ska göra med behandlingar. Om man ska fortsätta även om man ser att det kan vara lidande för barnet.. Hur avgör man någonting sånt? Det är klart att man vill kämpa in i det sista, samtidigt som man inte vill att ens lilla ska lida fast det fortfarande finns chanser kvar för överlevnad. Hur lever man resten av sitt liv med att veta att man stängt av en respirator när det fortfarande fanns chans? Hur lever man med det i bakhuvudet att man dödat sitt eget barn? Jag tror det är lättare att man tänker så tyvärr, än att man faktiskt gjort barnet en tjänst på nå vis.

Barnet är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.


Detta är verkligen ingenting som jag önskar någon..

» Mikaela suger med näsan


» Fredagmorgon

Sitter på bussen på G till stan efter att ha spenderat en stund i skolan. Vi fick presentation av lärare och vi fick gå igenom schema, de gick även igenom hur man läser av schemat, vilken kurslitteratur vi behöver osv. Lite repetition för mig och sist genomgång av skolan som jag redan kan.

Nu ska jag åka hem tänkte jag, och sen får vi väl se vad dagen bjuder på. Har faktiskt ingenting planerat, någon som har en ide kanske? Har förvisso tvättstugan som jag får ta idag eftersom jag hinner hem till det och för att Robplutten skadat foten.


» Skola och ja, vad mer?

Jag är uppe, jag lät mig själv snooza en gång sen vid 7.10 gick jag upp bums för att göra mig iordning lite smått. Jag kände mig piggare då än jag gör nu bara 40 minuter senare. Men jag ska kunna hålla mig vaken och vid 9.30 ungefär så tar jag bussen till skolan. Hade tänkt att jag skulle kunna promenera men det blåser så hemskt mycket så jag skippar den idén.

Jag sitter just nu och kikar lite på tv och har fått i mig lite frulle. Jag brukar inte käka såhär tidigt på mornarna så jag mår fan illa men det går väl över det med. Vid 9.00 ska jag vara i skolan, självklart på B600 planet, alltså allra högst upp. Det skulle informeras lite om kurslitteratur och så idag, vilket vi fick lite genomgång på förra gången så jag har ju 3 böcker som är påväg hem. Nu får vi hoppas att skolan kunde släppa ifrån sig den fjärde boken annars måste jag köpa den med.

I eftermiddag / ikväll vet jag inte alls vad som händer. Förhoppningsvis så får jag ett telefonsamtal / sms / mms om att jag är moster igen idag. Jag har chansat på denna dag, det är fredag den 13;e och det är klart att det ska bli en lyckodag, och dessutom är det dagen då Elin och Emil varit tillsammans i 3 år och 2 månader, och det är dagen de varit förlovade i 2 år och 5 månader. Håller tummarna i vilket fall att hon slipper vänta så länge på bebis. Det är spännande. 2 dagar över bf nu.

» Torsdag

Vid 12 idag mötte jag Jessika på stan för en liten fika. Blev en macka så att jag fick någonting i magen innan jag skulle ner till gymmet. Efter fikat så gick jag och Jessika för att kika lite på skor då jag köpte ett par skor som var både snygga och riktigt sköna, de är lätta och begaliga på foten. Jag köpte även en sportBH som sitter skitbra, även den snygg och behaglig! Sedan gick vi och köpte en tröja och ett hänglås till mig sedan var det gymmet som gällde.

Jag gick ner och bytte om, sen satte jag mig och väntade på att få träffa Jens på Feelgood som skulle visa mig lite på gymmet utefter vad jag var intresserad av och så. Det är ju endel kondition som skulle behöva bli bättre och om inte annat så är det jäkligt bra att ha bra kondition. Och sen var det ju benövningar för att stärka muskulaturen runt mitt knä. Sen var det armar, axlar och rygg. Riktigt skönt om jag får säga det själv och det lär kämpas endel med det kan jag lova.

Jag gick en stund på gångbandet efter genomgången, sen blev det hem och duscha, käka och ta det lugnt en stund och jag blev jäkligt trött så jag bestämde mig för att jag skulle dra till gymmet tidigare än bara till passet kl. 19.30 för annars hade jag kanske somnat, eller bara bangat pga att jag var så trött. Jag drog dit, mötte Jessika och hennes mor, körde lite kondition som uppvärmning och sedan ben, armar och rygg. Efter det så blev det att sitta och vänta en kort stund, sen var den ca 60 minuter BodyBalance vilket var lite kämpigare idag, kan ju säga att det kändes att vi körde igår men det är bra det.

Nu ligger jag i soffan och kikar på första avsnittet av Revenge, och pratar med Johanna på fb. Ska snart in och borsta tänderna, ställa klockan och sedan sova. Imorgon ska jag upp tidigt så jag kommer iväg till skolan. Typiskt att det ska blåsa, men jag hoppas jag får sova ändå.


» Don't be afraid of the dark
Jag kommer inte sätta mig och kolla på trailern igen, men jag kan berätta det roligaste som hände idag som har med denna trailer att göra.

Jag satt och kollade den på mobilen, för jag skulle se vad det var för film som både Jesset och Nimle snackat om. HAHA! Jag satt och skrev "Men sluta då ungjävel" till flickan som kryper under täcket och sen skrek jag rakt ut och slängde iväg telefonen, satt med händerna för ögonen, jag fick världens skrattanfall samtidigt som jag tjöt för att jag var så jävla rädd. Det roligaste av allt var nog ändå att Rob fick se allt det.

Jag har aldrig varit med om det tidigare, kändes bara jäkligt stört men kan inte sluta fnissa när jag tänker på det samtidigt som jag känner den där jäkla känslan igen. Hemskt ju!

Nyfiken är jag på att se den, men jag vet också att jag blivit så jäkla mesig. Ja, jag känner inte igen mig själv. Fattar inte vad det är för fel på mig. HAHA!

» Snikk


» Black nails

Nya... Igen.


» Onsdag

Dagen började med att jag gick upp vid kl. 7 för att käka något lätt och sedan dra till gymmet för ett pass med BodyBalance kl. 8.30. Jessika och Nicole var med, kändes bra när det var första gången och sådär för mig. Det var i ett mörkt rum med värmeljus, mysigt sådär på morgonen tyckte jag. Det var svettigt, jobbigt men ändå förstår jag att det är väldigt givande för kroppen för det kändes skönt många stunder så det lär jag köra mer, då ett pass redan är bokat imorgonkväll kl. 19.30.

Annars idag har jag promenerat hem från gymmet, duschat, käkat frulle, kikat på tv, haft huvudvärk och varit fruktansvärt trött, så det blev att sova ca 2 timmar på dagen för att orka någonting överhuvudtaget. Jag har lagat mat och beställt kurslitteratur. 3 böcker för 1237 kr, det kändes och jag antar att det är nu jag ska få känna på hur dyrt det kan vara att vara student men jag tror det är värt det. Det är två dagar kvar tills jag börjar, spännande!

Imorgon ska jag ner till stan och träffa Jessika en sväng, sen ska jag gå och kolla skor och sådär som jag ska ha på träningarna på gymmet.  Sen ska jag gå på en rundtur med en instruktör på Feelgood för att testa maskiner och såna saker. Vi får väl se om jag kör någonting efter det och sen går hem en sväng för att sedan komma tillbaka på kvällen. Detta känns fan bra!

» Feelgood makes you feel good.

Vid 12 var jag nere i stan idag för att möta Mikaela. Vi käkade lunch på Hugo då hon bjöd mig, jag har då de bästa vännerna! Ja vi käkade, då jag åt hemmagjord hamburgare och klyftpotatis. Det var gott, och jag blev mätt. Medan vi satt och käkade så kom Jessika och gjorde oss sällskap och sen fikade vi lite efter maten och satt och snackade massor.

Efter det så bestämde vi oss för att gå till Inter sport och Team sportia för att kolla lite. Det blev att kolla på skor till mig som jag ska köpa så snart jag får pengar och sen kollade vi även träningskläder och så som man kanske kan köpa när man fått mer pengar sen. Jag har ju lite kläder hemma som jag faktiskt kan ha när jag tränar. Sen gick vi ner till Feelgood där jag fixade avtalet för mitt gymkort, och vi kom fram till i och med studentpriset + viktkampanjen hamnar mitt kort på 273 kr / mån. Inte så farligt ändå.

Efter Feelgood satte vi oss på Lilla hem en sväng för att vänta på att Sandra skulle komma till stan. Vi satt och pratade med henne en stund och så följde hon med mig hem och satt här med mig och Rob. Hon åkte vid halv 7 och då satte jag mig här för att boka träningspass. Imorgon vid 8.30 befinner jag mig på Feelgood för att köra ett BodyBalancepass. Det ska bli jäkla skönt att komma igång efter mycket snack, och på torsdag ska jag iväg för en runttur på gymmet för att testa massor maskiner och sen på kvällen 20.30 är det dags för ett BodyBalancepass igen. Wohoo!

På fredag börjar jag skolan. Då ska jag försöka gå dit så ofta jag kan och orkar, sen ska jag på vägen hem försöka gå förbi gymmet ganska ofta och köra ett och annat pass när man ändå är på G hem. Super! Jag peppar som fan nu, ska försöka ta tag i mig själv och verkligen köra med för jag vet att jag kommer vara trött ett tag nu, det har jag varit innan pga höstmörker och nu pga skolan och så... Men jag hoppas att både Cole och Jesset ska vara till hjälp.

» Hugos


» Nyttigt och träning

Jag ska i alla fall försöka vara lite nyttigare och imorgon ska jag ner till Feelgood och fixa det där gymkortet jag så länge snackat om.

Jag var ju på G för nästan ett år sedan men mitt knä pajade och är fortfarande lite sisådär men nu är det dags. Peppar!


» Söndag

Mitt internet har valt att muppa så jag får skriva lite från mobilen igen så det blir inte så långt.

Imorse valde jag att plocka hem de avsnitt av Suburgatory som fanns vilket var tre, såg ju det första igår och fastnade men orkar inte vänta och bara se det en gång i veckan. Vilket jag nu får göra ändå men skitsamma.

Ett bra tag har det gått reklam på tv om sen nya serien Once upon a time som börjar på torsdag tror jag men jag orkade inte vänta och plockade hem de avsnitt jag hittade, vilket var sju stycken. Jag har två kvar att kolla på, helt fäst vid det.

Det finns även en annan serie som har gått på reklamen länge och det är Revenge, när jag har kollat de sista två som jag har av Once upon a time så ska jag se hur mycket som finns av den för jag orkar inte vänta till torsdag. Jag har inte kollat på serier på länge men det finns mycket kul nu, typiskt när jag strax börjar skolan.

Annars har jag och Robert varit ute på promenad i varamon där vi såg när de körde runt med svävare som låter förbannat mycket. De fick bogsera en för den ena gick sönder. Lite kul att se, annars har jag bara kollat på tv och serier hela dagen lång.


» Lördag

Jag har haft en himla bra dag måste jag säga, och en jättetrevlig dag. Den bjöd på Uno, tv-spel, pizza och mycket prat. Skönt att snacka lite med någon annan än bara sambon ibland och om inte annat för honom..

Nu ligger jag i soffan och kikar på Eternal sunshine of the spotless mind, en film som går på 4;an med Jim Carrey , Kirsten Dunst, Kate Winslet, Mark Ruffalo och Elijah Wood. Den har fått bra betyg på imdb, jag får se om jag kan hålla mig vaken för att se annars får jag se en annan dag. Jag är svintrött och fortfarande proppmätt..


» Snyggve


» Fix you


» Tears stream down

When you love someone, but it goes to waste.
Could it be worse?

Tears stream down on your face,
when you lose something you cannot replace.

I will try to fix you....


image description


» Lugn kvällIkväll har jag varit ensam mestadels, Rob är hos grannen och spelar poker. Jag har legat i soffan, ätit lite choklad, druckit lite cola och kikat igenom alla avsnitt av Elsas värld på tv3 play. Ja, som jag trodde så fastnade jag för det och jag skulle vilja att varje avsnitt var längre än en kvart eller vad det är och nu måste jag vänta en vecka mellan varje avsnitt..  Det är väl egentligen det som är bäst egentligen med att vänta, för att man sedan kan kolla alla avsnitt på en gång.

Mitt i allt ringde Gurra och frågade om jag ville göra honom och hans bror en tjänst. Hans bror hade nämligen varit iväg till en kompis till dom för att tatuera sig, denne karln var lite mer nybörjare än jag och maskinen la av när han precis hade börjat på tatueringen. Strecken var inte ens klara, så de fick komma hit så var jag så snäll så och fyllde i streck och sådär åt honom, han blev skitnöjd och bra är ju det.

Tänk, att imorgon, 8 januari så var det 2 år sedan exakt som jag gjorde min första tatuering. Sjukt vad tiden går snabbt, och sjukt vad jag utvecklats under tiden för att vara helt självlärd, och vad kunder jag har haft vilket jag är så fantastiskt tacksam för!

Annars har jag bara suttit och kollat på nästan hela Irene Huss - tatuerad torso, samtidigt som jag fixade naglarna. De filades och gammalt nagellack togs bort. Sen tog jag mig tid att bestämma hur jag ville att de nya skulle se ut och sen satte jag igång men tog mig min tid för att få det bra. Sen började jag kolla på Du, Jag och Dupree, fixade klart naglarna och nu ligger jag här i soffan. Ska kolla klart och sen ska jag göra mig redo för sängen så jag orkar upp imorgon.

Hoppas att Rob inte kommer hem allt för sent, så att jag kan sova bra inatt. Imorgon ska jag upp skapligt för vid halv 12 är det fika med Jesset. Woo!


» Nya fräscha» Nya.. Igen

Tyckte de andra var fula och för juliga. Tar mig tid under mon ensamma kväll att fixa om dom helt, och gör något jag inte riktigt gjort förut.

Fint blir det!


» Råssnäs

Bilder från min förmiddagspromenad;
» Varamon

Bilder från min förmiddagspromenad;

» Fredagsmorgon

Klockan är lite över 8 och jag har varit vaken i över 3 timmar redan, efter bara 3-4 timmars sömn.

Jag har redan duschat och grejer, men nu är jag helt förstörd och ska försöka sova ett par timmar så man orkar med dagen.

Natti!


» Smile darling, smile

Hitta en så bra grej syster skrev, och jag ska försöka leva efter det;- Le mot dom som försöker krossa dig, för det krossar dom att se dig le.

» Slut på ork

Du har varit en idol för mig hela mitt liv, men jag orkar inte mer.
Jag älskar dig...

» Torsdagkväll

Jag och Jessika satt under lunchen och snackade om en fasch som går på tv idag, och jag älskar ju såna. Jag älskar att kolla på teater och så med, så jag bestämde mig för att jag skulle kolla på den. 

Viva la Greta, och bland andra i rollerna är Ola Forssmed, Magnus Härenstam och Eva Rydberg. Alla klockrena men den mest klockrena måste då vara Ola, jag bara älskar honom för annat går inte att göra. 

Stäng munnen, det drar.
I don't like your little dirty finger on my revbensspjäll
Ibland faller äpplena långt ifrån päronträden
"Stäng munnen, det drar."

"I don't like your little dirty finger on my revbensspjäll"

"Ibland faller äpplena långt ifrån päronträden"

Annars så har jag bara snackat lite med min lillasyster. Sen snackade jag även lite med mor, jag bjöd hit henne för lite käk nästa helg så vi kan spela lite Wii med. Mamma och jag kom även fram till, eller jag gjorde att jag tror att Elin får sin bebis nästa fredag! Men det är bara att vänta och se, längtar som en tok.

» Min andra del av 2011

Juli;

Jag, Nicole och Jessika badade i Marieberg med mina syskonbarn.
Det fikades endel i parken, stranden och Lilla hem.
Jag hade världens trevligaste dag på sjön med Morgan + hans vänner.
Jag och Morgan var på Kolmården och hade en heldag ihop.
Mitt och Morgans förhållande tog slut helt, för alltid...
.. Men jag fick i allafall skrika ut att jag ska bli moster.

och det festades en hel del tillsammans med mina vänner.
Augusti;

Jag började äntligen gå ner massor i vikt. 
Jag firade min födelsedag på Hugo tillsammans med vänner.
Jag umgicks massor med Virre, vilket var en stor räddning för mig.
September;

Månaden började sämst! Jessika flyttade till Norge..
.. Jag lämnade Timsu till Morgan, och flyttade med Nicole..
.. Jag lämnade bort min Vegas till en annan familj i brist av tid,
men samma dag träffade jag även Robert!
Jag umgicks massor med Sandra och hon fick tatuera mig.
Festandet fortsatte, fyllon som vi var.
Oktober;

Jag flyttade till Virres gamla lägenhet, min första egna.
Jag åkte vilse i Linkan med Sandra, dit hon också flyttade.
Jag började skolan igen, Företagarskola.
Efter att träffat Robert massor, blev vi även tillsammans.
November;

Jag var i Gävle, kom hem och bad Rob flytta in.
Robert och jag var på äventyr till Norge och hämtade Jessika.
Jag umgicks massor med Jessika den veckan hon var hemma.
Den blå wiikonsollen blev min, den är så fin så!
December;

Julmånaden var här, det blev massor glöggmys!
Robert och jag var i Linköping på shoppingtur, vi hittade en ödla.
Mamma fyllde, jag bakade jättefin och jättegod tårta till henne.
Det var julafton, det var mellandagsrea.
Dagen innan nyårsafton somnade Yatzy in och begravdes.


Året har varit jobbigt, bra, roligt, underbart, hemskt, tråkigt, fantastiskt.. Ja, det har varit himla många blandade känslor, och det är fortfarande över vissa grejer. Mycket hade inte behövt hända, vissa grejer kommer man alltid sakna. Men allting har gett med sig någonting bra med. Nu blickar vi vidare och hoppas på att även detta år ska bli bra, mer bra än dåligt är mitt mål!


» Nymålade


» Min första del av 2011Januari;

Jag och Sandra var iväg till Väderstad och var hårmodeller, jag fick lila hår.
Många fina vinterdagar, det blev endel promenader till Råssnäs.
Jag bakade cupcakes för första gången till Morgans födelsedag.Februari;

Jag var upp till Gävle och hälsade på systrar och syskonbarn.
Det var alla hjärtans dag som firades med min dåvarande sambo.
Jag, Elin och Emil var uppe i Stockholm på en shoppingtur.Mars;

Månaden nästan hann börja bara innan mitt knä gick ur led.
Jag och Morgan var till Linkan och firade Elton som fyllde 1 år.
Sambon och jag hade uppehåll i förhållandet, jobbigare har livet aldrig varit.April;

Jobbiga tiden gick över, jag och Morgan blev tillsammans igen.
Vi spenderade mycket tid med Jerry och Sara, njöt av våren.
Vi firade påsk tillsammans, promenerade endel och var ner till Elmia.
Vi firade även 2 år tillsammans den 17 april.Maj;

Jag och mina vänner kom äntligen iväg till tatueringsmässan.
Jag tog hem Ines och hennes kattungar så de fick bo hos mig.
Jag fick även ta hem en hundvalp som jag döpte till Vegas.
Min lilla familj + vänner åkte endel båt uppe vid stora Forsa.Juni;

Jag hade sexparty med mina vänner hemma hos mig.
Vi firade midsommar och firade Claes i Västanvik.
Emil tog studenten och jag fick reda på att de väntade barn.
Jag bakade tårtor, fina och stora sådana.

» Hugo

Sitter och lunchar med Jesset,
Trevligt och mumsigt!


» OnsdagRobert och lilla Pixie.

Vaknade visst ganska sent idag. Jag gick och la mig vid elva igår och vaknade nu. Eller jag låg vaken en timma imorse mellan 05.20 till någonting efter 06. Sen har jag vaknat då och då under morgonen, pga stormen. Jag fattar inte var alla jäkla stormar kommer ifrån, och jag fattar inte varför det aldrig kan ge sig.

Idag händer det nog inte mycket alls, jag vet inte om jag har någon större lust att gå ut i detta pissväder. Blir väl bara att sitta hemma och få ännu mer ont i kroppen, och i huvudet för nu känner jag verkligen att jag sovit så länge som jag gjort... Huvudvärk of doom.


» Nyårsafton 2011


» Fika

» Me


» Fyrverkeriuppror

Vi har alla ett miljöansvar och ett ansvar gentemot djur och människor som inte kan föra sin egen talan. Utvecklingsstörda, krigsoffer, dementa m.m och för att inte tala om hundar, katter, fåglar och andra djurarter som inte förstår vad som händer och flyr för sitt liv. Fåglarna blir mycket skrämda av det oväsen raketer för med sig och när luftrummet blir rökigt och lyser upp.

Många djurägare tvingas ge husdjuren lugnande mediciner, åka till ödsliga platser eller tvingas stänga in husdjuren i badrummet med fetvadd i öronen. Allt för att människor i vårt rika land ska få sin underhållning.

Problemet är dock inte att det smäller vid tolvslaget den 31 december, ty detta är åtminstone djurägarna förberedda på och kan lösa (värre är det med vilda djur).

Problemet är att raketer och smällare används flera veckor innan och flera veckor efter sista december. TROTS att det finns en lag om att man måste ha polisens tillstånd för att avfyra dessa.


Skriv under här.


» Festkvällar» Min fina

Jag älskar dig!


» iPhone 4sMitt paket är hämtat och jag håller på att lära känna mig nya telefon. Den är så himla fin och jag är supernöjd. Ska bara vänja mig vid att jag har en så stor telefon, och så ska jag få fort jag kan köpa skal och skydd till den. Jag är världens lyckligaste nu.

Alla nummer är inlagda från förra telefonen, och jag håller på att kolla appar. Jag kommer vara road en tid framöver. Så nöjd!

» Wait
Väntar fortfarande på någon form av avisering så att jag kan hämta mitt paket. Min prins har fixat så att han kan skjutsa mig dit och sedan hem till Jesset så att jag kan följa med henne till stan så hon kan göra det hon ska göra. Hoppas nu bara att det kommer något avi på posten, för sms verkar jag inte få det i allafall vilket jag kan tycka är korkat.

Robert bara skrattar åt mig här hemma pga min frustration, jag har väntat HELA helgen på detta, och det är fan jobbigt! Nu vet jag att det är på Maxi och jag kan fortfarande inte hämta det. Så fort jag öppnar munnen för att säga någonting handlar det om mitt jäkla paket. Herregud, jag förstår varför han skrattar. Jag måste verkligen låta helknäpp för så stor grej är det inte, det kan vänta.. Men nej!

» PaketetJadu Jessika, jag kan ju inte skicka sms och du är inte inne på msn så jag vet inte hur jag ska få tag på dig för att svara på din fråga. Men vilket fall som helst så Ja, paketet har anlänt, men jag måste vänta på någon form av avisering innan jag kan hämta ut det och när jag får det och hur jag får det har jag ingen aning om. Men det ligger i allafall på Maxi. Jag vill ha nu, nu, nu!

Annars idag vet jag inte vad jag ska göra, jag vaknade kl. 11 ganska exakt efter en natts ganska god sömn ändå. Sen hoppas jag att få någonting att göra, typ träffa någon/några vänner för att komma hemifrån lite. Jag låg i soffan hela dagen lång igår och det känns i kroppen kan jag säga, det gör mer ont än efter man har tränat och skit. Min rygg...

» P!nk na!lsIdag rök nyårsnaglarna, och ersattes med nya fräsha.
Det blev riktigt fint faktiskt, men börjar bli trött på mina färger.
Måste ta och köpa nya snart, nya fina färger!


» Film

Blir en filmdag idag.
Ska se om jag orkar gå iväg för att köpa choklad, sen ska jag hålla mig i soffan hela dagen. Det ska kollas på film, eftersom det går film efter film efter film på tv. Det är awesome!

Nu, tv 4; Legally Blonde

15.05, tv 4; Min brors flickvän, men kollar tills jag ska byta.

16.25, kanal 9; Eight Below.

20.00, tv 3; Two weeks notice - kärlek på jobbet.

Sen kanske

21.00, tv 4; Änglagård - Andra sommaren.

Ja, vi får väl se men jag tror det blir så i allafall. Finns för mycket att se, endel filmer blir halva i väntan på någonting annat.

» Orientaliska haremsbyxorOh, visst att jag är glad att det för en gångs skull syns att det är vinter och att det ligger snö på backen, men jag är grymt sugen på vår och sommar med just eftersom jag tycker om att se hur allting förändras under våren och att det blir varmare och varmare, och på sommarna är det varmt, man kan sola och bada. Underbart!

Ett måste för min del, så är det att skaffa ett par sånahär byxor, ja minst ett par för jag är säker på att jag kommer älska dom. Jag har velat ha såna i flera år och nu ska jag fan ha det, ett par orientaliska haremsbyxor. Så jäkla fina!

» Nyårsdagen

Morrnmorrn.

Här sitter jag i sängen, jag vaknade för ca 30 minuter sedan. Känns tomt, inte van att vakna och det är helt tomt i sängen men jag har sovit bra trots att det var fest hos grannen, jag måste ha varit riktigt trött för annars hade jag vaknat när alla gick därifrån för det är så himla lyhört just i trappuppgången. Man hörde inte så mycket från lägenheten trots att jag vet att de lyssnade på hög musik, sjöng och skrek.

För min egen del var det en väldigt lugn kväll igår, jag drack 4 stycken 2,25 % cider. Men jag fick en jäkla huvudvärk av allt liv runt omkring och lite av den sitter kvar men det går över. Ska snart upp och ta en värktablett, göra lite frulle och kika på tv. Kankse går någon bra film..

Annars ska jag bara invänta min karl, men jag tror inte han kommer förrän i eftermiddag eftersom han skulle kolla på Hockey kl. 03.30 inatt och sedan gå till mor sin och sova, alltså skulle han vara hemma runt 06.00 imorse. Han lär inte heller vara lika pigg och allert som jag, men man får vad man förtjänar. Right?! Hihi.

Annars hoppas jag alla hade en superstart på nya året, och att detta år blir grymt men det tror jag. Jag ska börja träna och röra på mig, jag börjar skolan om 12 dagar, jag ska bli moster x 2 och ja... Det kommer helt enkelt bli grymt. Det är jag säker på.


» Gott nyttGott nytt år!

Dagen började med att träffa Jessika, vilket piggade upp mig en hel del efter en kass dag igår. Eller jag ska väl säga att kvällen blev tvärkass fylld med många tårar. Sen efter jag fikat med Jesset och pratat med Elin så åkte jag hem, väckte karln, gick ner till tvättstugan, började städa tillsammans med Robert. Vi tvättade i allafall 4 maskiner, resten tar vi en annan dag, det är bara sängkläder och handdukar typ ändå och det har vi ingen brist på.

Sen började jag göra mig iordning lite, sen så även Robert. Vi fixade käk, Frida och Dennis fixade med käk och sen åt vi här hemma. Hasselbackspotatis, sås och fläskfilé. Mmmm.

Vid 7 var det fest var det sagt, vid 21 - 22 strömmade folk in. Det skulle vara tvålägenhetsfest men det blev i den ena, alla fick ju plats och verkade inte gnälla så det var ju hur trevligt som helst kan jag ju tycka. Vi lyssnade på en massa musik som alla kan, alla fick välja musik från så långt tillbaka i sitt eget liv man kunde minnas. Det var en kul grej och jag tror det uppskattades. Hatar vanligtvis när musiken byts hela tiden, men här tog vi hänsyn och lyssnade på hela låtarna.

Vid 12slaget var alla ute, skålade med skumpa, kramades, pussades, sköt raketer och det blev värsta gruppkramen med. Jag tror minsann någon hade en cigg i mitt hår. Kollade nyss när jag tvätta bort sminket och det såg ut som jag hade nå skit i håret, men det var avbränt. Schyrrans!

Nu ligger jag i sängen, ensam. Festen pågår fortfarande hos grannen och det kan det gärna fortsätta göra. Jag har världens huvudvärk, ska snart sätta på en film och sedan försöka somna till den. Inatt sover jag ensam här hemma i lägenheten för första gången. Känns sådär, det är mitt eget val och det kan behövas. Så jag säger Gott nytt år igen, hoppas ni haft en bra dag och kväll. Godnatt!